Fogászati kezelés garanciái
2019. november 11. írta: Fogdoktor

Fogászati kezelés garanciái

Szerszámok és módszerek a fogorvosnál

fogaszati kezeles garanciaA nyálrekesz használatának javallatai a fogászati kezelés garanciájának szempontjából. A nyálrekesz használata szinte elengedhetetlen gyökérkezeléskor (jól begyakorolt fogorvos ügyes segítővel nyál rekesz nélkül is kifogástalan gyökérkezelést végezhet egygyökerű felső fogon), erősen nyálazó betegen alsó fogak tömésekor, ajánlatos továbbá kompozíciós és szilikáttömés készítésekor, e két tömőanyag ti. erősen érzékeny nedvességre — ha nedvesség ér hozzá, a kész tömés minőségileg nem felel meg a követelményeknek.

Ha 4. osztályú üreget kompozíciós anyaggal tömünk, előnyös, ha négy fogat is izolálunk, hogy a vestibularis felszín és pótolt sarok helyes, a többi frontfoghoz illő kontúrját kialakíthassuk.

Milyen fogászati eszköz célszerű?

Nem tudunk cofferdamot használni az ínyszél alá érő üreg esetén a fogorvos garancia. Ilyenkor a papillát Haller-kapoccsal kell az útból félretolni. A Haller-kapocs szára és kengyele a közönséges cofferdam-kapocséhoz hasonlít, a szájpitvari szár azonban hosszú, a szájüregi szár ennél lényegesen rövidebb fogazott kengyelben folytatódik. A szájpitvari kengyel nagyjából párhuzamos a fogívvel, egyes kapcsokon a két kengyel egyforma hosszú. Tíz kapocs alkotja a teljes készletet.

Fogorvosi munka

Kengyelei jól rögzítik a műtéti terület tamponálására használt vattatekercseket a fogász a fogorvos garancia. Ha a két kengyel egymással szembeni fogára gumigyűrűt akasztunk, a két fog közé hatolva az üregtől elnyomhatjuk az interdentalis papillát. Különösen felső frontfogakon tudjuk jól használni, ha az íny alá érő üreg a cofferdam el helyezését lehetetlenné teszi. A Haller-kapcsot cofferdam-terpesztő- vel helyezzük a fogra s vesszük le róla.
Ha gyökérkezeléskor erősen roncsolt gyökéren nehézségbe ütközik a cofferdam-kapocs megkapaszkodása, úgy segíthetünk a helyzeten, hogy rézgyűrűt cementezünk a gyökérre, s ezen rögzítjük a kapcsot.
Használat után a nyálrekesz szövetét és kapcsait ki kell főzni, a gumiszövet többszöri főzést is elbír. Amint azonban szakadékonnyá vált, el kell dobni.

Fogászati kezelés szakmai szemmel és garanciái. Néhány további téma, melyet érdemes lehet részletesen is megismerni: fogászat a 13. kerületben, fogorvos ára, garancia az orvosnál, Budapesti klinika, kezelés szakszerűen.

A bejegyzés trackback címe:

https://fogorvos-budapest.blog.hu/api/trackback/id/tr915342786

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása